Eli öpülesi öğretmenler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2009 21:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Bingöl'de bulunan bir ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenler, daha kaliteli şartlarda eğitim vermek için inşaat işçileri gibi okulun duvarlarını sıvalıyor.

Kültür Mahallesi'nde bulunan Turgut Özal İlköğretim Okulu'nda görevli 14 öğretmen, el birliği ile okullarındaki eksikliği gidermek için çalışıyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala çalışmalarını gece yarısına kadar sürdüren öğretmenler, eğitim öğretim yılına okulu yetiştirmek için iftardan sahura kadar aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Bahçede harç yapan öğretmenler, büyük bir ustalıkla onarılması gereken yerleri sıvalıyor. Okulun yürüyüş parkuru, çimlendirme, bahçe aydınlatması ve duvarların onarılması gibi eksikleri gideren eğitimciler, öğrenci velilerinden büyük taktir topluyor. Çocuklarının daha iyi bir ortamda eğitim görmesi için büyük bir fedakarlık örneği sergileyen öğretmenlerin, Ramazan ayı olması nedeniyle zaman zaman sahura kadar çalıştıklarına şahit olduklarını ifade eden veliler, bu öğretmenlerin mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini belirtti.

Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Karuncu, öğretmenlerin iftardan sonra gelip sahur vaktine kadar çalıştıklarına şahit olduğunu söyledi. Karuncu, "Bu arkadaşlarımızın azmi hepimizi umutlandırıyor. Eğitim için mücadele eden öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Öğretmenler her akşam iftardan sonra buluşup eksiklikleri gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışanlar içinde bayan öğretmenlerimiz de var. Bunlar bir inşaat işçisi gibi harç yapıyor, duvar örüyor ve okulu yeniliyorlar. Keşke herkes böyle sorumluluk örneği gösterebilse" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber